Így készül el gyorsan és egyszerűen egy hiteles energiatanusítvány.

Szponzorált tartalom

e-tanusitas.eu

e-tanusitas.eu

Amikor elkezdtünk gondolkodni azon, hogy eladjuk a házunkat és egy kisebb lakásba költözünk, egy ingatlaneladásban járatos ismerősünk felhívta a figyelmünket arra, hogy ehhez – mármint a ház eladásához – mindenképpen szükségünk lesz érvényes energiatanusítványra. A dokumentum igénylésére és kiállítására az e-tanusitas.eu weboldalt ajánlotta.

Az energiatanusítvány elkészítése 5 egyszerű lépésben

Az e-tanusita.hu egy olyan oldal, melynek elsődleges célja energetikai tanúsítványok kiállítása. Emellett azonban számos információt is megtudhatunk a tanúsítványról, mely lényegében egy olyan dokumentum, amely azt mutatja meg, mennyi energiát igényel egy ingatlan fenntartása.

Az oldal felhívja rá a figyelmet, hogy 2012 óta hazánkban mind az új, mind pedig a régebbi építésű épületeknek kötelező érvényes energetikai tanúsítvánnyal rendelkeznie ahhoz, hogy például el lehessen adni azt. Ráadásul az sem árt, ha nem az eladás előtti utolsó pillanatban szaladgálunk a papírért, ugyanis egy energiatanusítvány komoly hatással lehet arra is, mennyire magas árat kérhetünk ingatlanunkért.

Az e-tanusitas.hu szolgáltatásával élve gyorsan és egyszerűen igényelhetünk hivatalos energetikai tanúsítványt. Egy ingatlannak egy példányban készül el az energetikai besorolását is tartalmazó tanúsítvány. A dokumentum alapvetően 10 évig érvényes (és ezalatt a cég is megőrzi, így nem kell aggódnunk azért sem, hogy menthetetlenül elvész). Azonban fontos tisztában lenni azzal, hogy ha olyan nagyobb változtatást (pl. a hőszigetelés teljes megújítása) végzünk az adott ingatlanon, az befolyásolhatja annak energetikai besorolását, így akkor is új tanúsítványra lesz szükség, ha még nem járt le a 10 év.

Az oldal 5 egyszerű lépésből álló folyamatot kínál, mely attól a pillanattól kezdve, hogy felveszed velük a kapcsolatot, odáig tart, hogy megkapod a kiállított tanúsítványt. A folyamat során neked mindössze annyi a feladatod, hogy felhívod telefonon a céget, várod a helyszíni felmérést végző mérnök kollégát, majd pedig a GLS futárt, aki kihozza a kész dokumentumot (erre a felmérés után 24 óránál többet semmiképp sem kell várnod).

Zöldebb megoldás is van, ráadásul így a futárt sem kell lesni

Ha úgy érzed, hogy a nyomtatott dokumentum csak elveszne, ráadásul nem rajongsz a fák kivágásáért és a futárra való idegtépő várakozásért sem, választhatod az e-tanusitas.hu várakozásmentes, és 100 százalékban zöld megoldását az energiatanusítvány kézhezvételére. Ugyanis a kész dokumentumot e-mailben is kérheted.

Ha esetleg neked is új energetikai tanúsítvány kéne, kiállítását pedig egy szakmai szempontból megbízható cégre bíznád, ahol ráadásul a környezetvédelem is fontos szempont, ne habozz! Igényeld a dokumentumot az e-tanusitas.hu-n telefonon, vagy kérj visszahívást az oldal munkatársaitól!