Egy kiváló vitorlázási lehetőség a kiváló vitorlázós időben, hol máshol, mint a Balatonon?

Szponzorált tartalom

Home - BalatonPRO

Home – BalatonPRO

Éves hagyomány, hogy nyárra, ha tehetjük, egy hétre minimum kimegyünk a Balatonra. Van egy nyaralónk Márián, így nem kell különösebben szállásra költenünk. Na, de nem minden évben vagyok az az egy helyben ülős, nem mindig jó, ha naponta csak annyit megyünk, hogy lemegyünk, a strandra meg fejövünk a strandról. Ez idén se tűnt úgy, hogy megfelelő szórakozási mennyiség lesz nekem, így gondoltam kössük össze a kellemeset a hasznossal, vagy inkább a kellemeset a kellemessel (a kérdés, hogy kinek, mi a kellemes), és menjünk el egyet vitorlázni! Még életemben nem voltam, de ez csak hozzáadott a mókához természetesen, már ami engem illetett. De még jó, hogy időben felhoztam, mert úgy nézett ki, hogy rajtam kívül mindenki mást is érdekel a dolog, pedig azt gondoltam, hogy majd hamar lehurrognak az ötletért. Életem egyik legpozitívabb csalódása volt ez. Na, úgyhogy egyből elkezdtünk böngészni a neten lehetséges hajó bérlési opciók után kutatva. Mivel egyikünk se tudta, hogyan kell vezetni/kormányozni egy ilyen… dolgot, ezért egyből kapitánnyal szerettük volna, ha lehet.

Végül a Home – BalatonPRO lett az, ami mindenki tetszését elnyerte. A kérdés már csak az volt, hogy ilyen felhozatal mellett, biztos-e hogy csak egy hajós kirándulást szeretnénk. Mivel én voltam páratlan egyesbe, ezért igyekeztem csendben maradni, de tekintve, hogy az én ötletem volt az egész kicsit elszontyolodtam, mikor kitalálták, hogy akkor sima vitorlás kirándulás helyett (aminél ugye ki lehet szállni itt meg ott – több helyszín is van, meg idő függő mennyi helyre tudtok elmenni – körülnézni majd utána visszamenni a kikötőbe) a Relax féle sétahajókázás mellett szerettek volna dönteni. Persze megértem, kicsit mindenki szerelmespárt akart játszani, meg olyan jól hangozhatott, hogy inni is van, meg lehet fürdeni is a Balatonba, meg hát mégis csak hat órás hajókázás. Ellenben ugye az én ötletemmel, ami szintén lehetett volna hat órás, de ők nem akartak menni várost nézni, csak lubickolni. Így le lettem szavazva. Nem az volt, hogy nem tetszett a program, csak egyedül állóként nem volt könnyű élvezni.

Persze az említett két opción kívül még van más hajós program, csak velem kimondottan ez a kettő jött szembe. Az oldalon főleg a fiataloknak, kisgyerekes szülőknek ajánlják a vitorlás oktatást, ami inkább egyfajta kedvcsináló, mint valódi oktatás. Konkrét edukációs formája nincs, inkább csak arra szolgál, hogy ne legyél teljesen elhagyott, ha kell valamit csinálni a vitorláson. Szerintem amúgy mindenképp jó ötlet lehet egy ilyen oktatáson való részvétel, hiszen ki tudja, akár komoly szabadidős tevékenység is lehet belőle. Sose lehet tudni, ki hol találja meg a maga szenvedélyét. Ez mellett pedig, ha már szenvedélyről colt szó, ott az éjszakai horgászat a Balatonon nevezetű program, aminek keretében este tíztől hajnali kettőig lehet horgászni a Balatonban, és profi felszereléssel, tapasztalt túravezetővel hódolhatnak a horgászok a kedvenc szenvedélyüknek. Biztos vagyok benne, hogy azok, akik többet értenek ehhez a sporthoz, mint én, tanúsítani tudják, mennyire élvezetes lehet egy ilyen túra. AZ én édesapám minden második telihold idején megy csak ki vadászni, de nagyon szereti. Szerintem a horgászat se lehet nagyon másmilyen. Annyi biztos, hogy nem nekem való, mert túl sokat jár a szám.

És akkor most rátérnék a Home – BalatonPRO egy másik kategóriába tartozó szolgáltatására, a privát rendezvényekre. Ide általánosságban véve a lány- és legénybúcsúk tartoznak, a házasságkötésekkel és az évfordulókkal együtt, de lánykérést és szülinapi bulit is lehet ilyen keretek között tartani. Ezekből természetesen a lánybúcsú volt, ami egyből elkapta a tekintetemet. Ilyen balatoni lánybúcsú esetében több opció közül, egészen pontosan 3 közül lehet választani, az egyik egy hétvége hajókázással, ivással meg bulival a végén, a másik kettő viszont már ott alvós. A legjobbhoz (amiben minden is benne van), ha jól emlékszem 6 óra hajókázás jár, korlátlan italfogyasztással, este belépők a legjobb szórakozó helyekre, vacsora vagy reggeli, és ugye szállás a hajón. Majd másnap reggel még egy kényeztető wellness a kikötő melletti szállodában, ugye az egyértelmű másnapra. Na, ezt nevezem én luxus lánybúcsúnak.

A privát vitorlázós rendezvények mellett pedig ott van még a rendezvényszervezés is. Ezek inkább ilyen csapatos programok mindenféle játékkal összekötve, hiába van üzleti rendezvény meg hasonló a nevekben. Meg miért is tennének egy komoly üzleti rendezvényt (úgy komoly, hogy öltönyt igényel meg néma csendet és hullaszagot, amíg a főni felvázolja a terveket, meg hasonló) egy vitorlás fedélzetén. Elég furán venné ki magát. Szóval, ahogy mondtam ez inkább ilyen csapat szellemet erősítő dolog, legalábbis abból, amit olvastam az oldalon, de lehet csekkolni, ha tévedek.

Amit még jó, ha tudunk az az, hogy lehet egy éves ajándék utalványt is rendelni tőlük a webshopban, ami egy évig érvényes. Ezeknek az utalványoknak az értékük változó: lehet 30, 50 vagy 100 ezer forint értékű is egy ilyen utalvány, és ezek konkrétan a vitorlás szolgáltatások valamelyikére nyújthatnak be. A privát rendezvényeknek külön felületük van, de oda is lehet ilyet kérni. Itt az ár skála 26 ezer forint és 118 ezer forint között mozog, ami ugye függ a rendezvény természetétől, hogy hány napos és hányan mennek rá. Ezért is a nagy árkülönbség.

Ami az út biztosítását illeti, arra sajnos csak annyi van, hogy ha rossz idő miatt kell elhalasztani egy ilyen vitorlázást, akkor új időpontot lehet foglalni, akár a következő évre is. A lánybúcsú esetén pedig a kikötőben lévő bárban lehet eltölteni az estét. Sajnos pénzbeli visszafizetésre nincs lehetőségük, ráadásul az ár 50 százaléka kauciónak felel meg. Szóval mindent csak okosan.

Mielőtt időpontot fogaltok, tanácsolom, alaposan nézzetek körül az Általános Szerződési Feltételek között, mert ugyan eltitkolni nem titkolnak el semmit, de a te dolgod alaposan utána járni mindennek, mielőtt elkötelezed magad. Ilyen például az is, hogy időpontot változtatni csak a foglalt időpont előtt 90 nappal vagy korábban lehet, később nem, szóval jó, ha mindenki mindennel tisztában van.

Én már nagyon várom a mi kirándulásunkat, még akkor is, ha nem egészen az lesz, amit én szerettem volna. Remélem ez a kis bemutató a ti kedveteket és kíváncsiságotokat is felkeltette. Ha igen, látogassatok el a Home – BalatonPRO oldalára (link feljebb a posztban) és keresgéljetek kedvetekre a kínálatban. Valami biztos akad majd a horgotokra. Használjátok ki a jó időt, amíg itt van, de azért vigyázzatok is magatokra a nagy hőségben.